Post post

Client:
Jerusalem Municipality
Interactive Audio & Light Installations

The Challenge

 

Post post is a project that was designed at the Jerusalem municipality’s request , by Yuvi Gerstein and myself, for a public installation that would be appealing both visually and from a user-experience perspective.
Our solution was to create an installation that could be placed in the street and be immune to the threat of vandalism.

The Process

The installation consisted of five mailboxes in which we embedded sensors that emit electronic sounds in response to tapping, while simultaneously transmitting orders that activate wireless lighting fixtures that were installed on the post office building across the street. 
We then identified a location at a nearby parking garage where we stationed a wiring closet. In that closet we placed a sound-computer that received signals from the taps on the mailboxes and transmitted audio bites to the speakers hidden in them. Simultaneously, the computer transmitted orders to wireless receivers that we installed on the first floor and rooftop of the post office. These receivers passed on the signals to light fixtures that we placed on the first floor windows and rooftop of the building. 
This project required extensive coordination between various elements, seeing as each floor in the post office building belongs to a different department. 
Throughout the entire project we placed great attention on the issue of safety. We exercised extreme caution while installing different fixtures on the building’s facade and took electrical safety precautions wherever the audience came into contact with the installation by using low-voltage elements. 

"Tapping on the post box was so fun. so simple and yet so rewarding. hope to see such an experiences more frequently"
The installation
Landscape View